De fleste buejægere er gamle jægere, der vil prøve kræfter med en ny form for jagt. Der findes dog også buejægere, der aldrig har jaget med andet end bue.

Den største forskel på buejagt og traditionel jagt er, at buejægere er meget tæt på vildtet og som oftest skydes der kun på stillestående vildt. Afstanden til vildet er mellem 10-25 meter og buejægerens foretrukne jagtform er anstand eller purch. Anstand er en form for jagt, hvor jægeren sidder stille og venter på at vildtet skal komme til en. Det foregår som regel fra skydestiger eller skydetårne. Purch er en jagtform, hvor jægeren bevæger sig rundt efter byttet. Her gælder det om at være lydløs og rigtig godt camoufleret. 

Det afhænger derfor meget af den enkelte buejægers kendskab til camouflage, færd, lydløs bevægelse og tålmodighed, hvorvidt man får nedlagt vildt eller ej. Det kræves ligeledes, at man er en god bueskytte og at man kan finde ro.

Når man er så tæt på dyrene, camoufleret og lydløs får man mange rigtig gode naturoplevelser udover at nedlægge vildt. Man lære at være i ét med naturen og acceptere at vildt kun kan nedlægges, hvis man forstår sig på basale færdigheder som færd, lydløs bevægelse, camouflage og korrekte bevægelsesmønstre. Man skal være god til at læse spor og skal også kunne forstå dyrs bevægelsesmønstre for at kunne vurdere, hvor der er størst chance for at kunne nedlægge vildt.

Som buejægere vægter vi også etik højt. Man har kun én pil på buen, så man skyder ikke på vildt som står i stand eller hvor der er dårlig sigtbarhed. Buejægeren prøver at efterleve talemåden "One shot, one kill". 

At være buejæger kræver en vis portion tålmodighed, da der skal bruges mange flere timer pr. nedlagt vildt end ved traditionel jagt. Men vil man være buejæger og samtidig sætter sig for at lære de ovennævnte færdigheder, vil man få natur oplevelser, som man ikke kan få andre steder. Flere buejægere har oplevet, mens de var på jagt, at fugle har sat sig på jægeren i den tro, at han var en gren eller en busk. Når det sker, ved man hvad det vil sige at være en rigtig buejæger.

 

 

fugl på pil

Ovenstående billede er udlånt af FADB

Joomla templates by a4joomla